Ερ.1: Τι σημαίνει Full Screen Smartphone?

Απ.: Ένα Full Screen τηλέφωνο έχει μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με τα περισσότερα μοντέλα smartphone. Εάν θέλετε να υπολογίσετε την αναλογία απεικόνισης (οθόνης σε σχέση με το σώμα της συσκευή), μπορείτε απλά να διαιρέσετε το μέγεθος της οθόνης με την περιοχή της πρόσοψης της συσκευής σας. Μέχρι πρότινος, η αναλογία απεικόνισης οθόνης – συσκευής των smartphones ήταν περίπου στο 60-70%. Πολλά μοντέλα smartphones διεκδικούν την ιδιότητα του full screen, τα οποία αγγίζουν το ποσοστό 75-85%

Ερ.2: Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει μια Full Screen συσκευή?

Απ.: Γενικά, σε σύγκριση με τα απλά smartphones, ένα full screen smartphone μπορεί να παρέχει καλύτερη οπτική εμπειρία στους χρήστες και σχεδόν όλα τα λειτουργικά πλήκτρα της συσκευής αντικαθιστώνται από την οθόνη αφής. Τα τελευταία χρόνια μέσω της τεχνολογικής επανάστασης, οι οθόνες των smartphones γίνονται όλο και μεγαλύτερες, όμως έχει παρατηρηθεί ότι όταν μια οθόνη είναι μεγαλύτερη από 5,5’’ ο χειρισμός της συσκευής από τους χρήστες γίνει πιο δύσκολος. Έτσι, ελαχιστοποιώντας το πλαίσιο της οθόνης, μεγαλώνει η αναλογία απεικόνισης και δίνεται καλύτερη εμπειρία λειτουργίας της οθόνης για τους χρήστες. Αυτό είναι το νόημα της Full Screen smartphone συσκευής. Ακόμα καλύτερα, η αναλογία 18:9 δημιουργήθηκε για την λειτουργία πολλαπλών εφαρμογών και ενεργοποιώντας την λειτουργία πολλαπλών παραθύρων, μπορείτε να έχετε ανοιχτές δυο εφαρμογές ταυτόχρονα.

Ερ.3: Κατά πόσο μια μεγαλύτερη οθόνη είναι και πιο λειτουργική?

Απ.: Παρόλο που πολλοί κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων δημιουργούν όλο και μεγαλύτερες οθόνες, δίνοντας καλύτερη οπτική λειτουργική εμπειρία στους χρήστες, θα πρέπει η συσκευή να είναι όμως και συμβατή με τις καθημερινές του συνήθειες και ανάγκες του.

Ερ.4: Η έλλειψη πλαισίου ισοδυναμεί με Full Screen?

Απ.: Οι περισσότεροι χρήστες έχουν την εντύπωση ότι μια συσκευή με ελάχιστο πλαίσιο πρόσοψης ισοδυναμεί με μια συσκευή full screen. Ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων smartphone με full screen που κυκλοφορούν στην αγορά, πολλά από αυτά διαφέρουν από τα υπόλοιπα στις εφαρμογές και τα χαρακτηριστικά τους αλλά όλα έχουν ένα κοινό σημείο, να παραμένει έστω και ελάχιστο πλαίσιο πρόσοψης. Συνεπώς ένα smartphone με ελάχιστο πλαίσιο δεν είναι full screen smartphone

Ερ.5: Υπάρχει πραγματικά το «χωρίς πλαίσιο»?

Απ.: Πολλοί κατασκευαστές κινητών δηλώνουν ότι κατασκευάζουν συσκευές χωρίς πλαίσιο πρόσοψης,. Στην πραγματικότητα, τα smartphones διαθέτουν οθόνη LCD (Liquid Crystal Display – Οθόνη Υγρών Κρυστάλλων) και οι συσκευές με οθόνη LCD, δεν μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν χωρίς πλαίσιο, λόγω του υγρού στοιχείου που διαθέτουν στην ουσία τους. Είναι απαραίτητο να περιοριστεί με κάποιο τρόπο η ροή του υγρού στοιχείου.  Συνεπώς, ένα full screen smartphone δεν είναι συσκευή χωρίς πλαίσιο.

Ερ.6: Πότε το πλαίσιο είναι καλό για ένα full screen smartphone και πότε όχι?

Απ.: Από την εμφάνιση και μόνο, ένα full screen smartphone μένει αξέχαστο λόγω της καλαισθησίας του. Παρότι διαθέτει έστω και ένα περιορισμένο πλαίσιο, ο σκοπός του full screen δεν βρίσκεται εκεί. Από την αρχή της διαδικασίας οραματισμού και υλοποίησης του full screen, σκοπός ήταν η καλύτερη λειτουργική εμπειρία για τον χρήστη.

Full Screen Smartphone = Μεγαλύτερη Οπτική εμπειρία + Καλύτερη λειτουργικότητα για τον χρήστη

Νέες Τάσεις αγοράς: Full screen και Λειτουργία Δακτυλικού Αποτυπώματος ενσωματωμένο κάτω από την οθόνη

Η τάση της αγοράς στα smartphones για το 2017 ήταν τα full screen και όλο και περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών κινητής τηλεφωνίας εφαρμόζουν την αναλογία 18:9. Σύμφωνα με τις έρευνες της IHS, εκτιμάται ότι οι αποστολές συσκευών με αναλογία 18:9 θα ανέλθουν από τα 170 εκ. του 2017 στα 611 εκ. το 2021. Μέχρι το 2020, οι συσκευές αυτές με αναλογία 18:9, εκτιμάται ότι θα αποτελούν το 50% των πωλήσεων παγκοσμίως στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.

logo_header

Επίσημος διανομέας για τα προϊόντα Hisense mobile στην Ελλάδα